Dagboek

19 december 2015

Nog even wat laatste updates voor de feestdagen!

Afgelopen 5 december is Zara 7 jaar geworden.

Bregtje weegt ondertussen 28,3 kilo, bijna net zoveel als Zara want die weegt 28,9 kilo op dit moment!? 

Zowel Floor (7-12) als Bregtje (14-12) zijn weer beiden loops geworden.

Het jachtseizoen is bijna weer afgelopen, en ook Bregtje is een paar keer mee geweest om ervaring op te doen en dat ging erg goed.  

Dit was het weer voor dit jaar, ik wens iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!  

27 oktober 2015

Afgelopen 15 oktober is het jachtseizoen weer geopend en aangezien Paul nu zelf met het geweer mag ben ik gevraagd om als drijver samen met Floor mee te gaan!

7 oktober 2015

........... eindelijk weer eens tijd voor ontspanning! Met de vriendinnetjes Sjoko en Zina vandaag naar het strand op de Maasvlakte geweest. Het water stond hoog en er waren enorme golven, dat vonden de dames geweldig!  

27 september 2015

Gisteren ben ik, op deze prachtige herfstdag, in alle vroegte samen met Bregtje vertrokken naar Kampen om mee te doen met de KNJV proef welke georganiseerd werd op camping Roggebotsluis. We hebben weer meegedaan voor een B diploma en deze heeft ze gehaald met een prachtige score van 74 punten! 


13 september 2015

Gisteren heeft Bregtje meegedaan met de KNJV proef Hoeksche Waard welke in Strijen werd gehouden, een thuiswedstrijd. We hadden ons weer opgegeven voor de B, maar helaas lukte de "markeerapport te land" niet. Enfin, het werd een C diploma met 45 punten (63/80) en zowaar de 2e prijs! Het was wederom een mooie dag en perfect georganiseerd!

Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst met Bregtje (bijna 17 maanden) meegedaan aan de jachthondenproef van de KNJV in het recreatiegebied Rottemeren te Bleiswijk. Supertrots ben ik op haar (en ook mezelf) dat ze haar eerste KNJV B diploma heeft gehaald met 68 punten! Het was een schitterende mooie dag en we hebben veel geleerd!

7 augustus 2015

Afgelopen weekend is Bregtje geheel onverwachts binnen 3 maanden weer loops geworden!? We waren voor morgen ingedeeld in Flevoland en maandag in Rilland om mee doen met twee wedstrijden van de KNJV. Deze heb ik helaas moeten afzeggen 😥 

Bijgaand nog een foto van de dames in Frankrijk waar we op het moment veel aanwezig zijn.

17 juli 2015

Van de week mocht Bregtje s'ochtends vroeg voor het eerst mee op de ganzenjacht om wat ervaring op te doen. Ze vond het heel leuk en ze heeft goed haar best gedaan.

   

Ook Floor heeft van de week een leuke middag gehad want zij mocht mee op de duiven!

13 juni 2015

Bij Zara zijn de eerste lichamelijke "ouderdomsverschijnselen" geconstateerd; slijtage aan de rugwervel.

Afgelopen 19 mei is Floor 5 jaar geworden!

Deze keer zijn Floor (15 mei) en Bregtje (9 mei) bijna tegelijk loops geworden.

Ondertussen zijn we zo'n 3 maanden geleden gestopt met Bregtje met de jachttraining bij Multidog. Jammer, maar je moet keuzes maken in het belang van het hondje! Trainen doen we zelf en dat gaat zo goed dat ik me heb ingeschreven bij verschillende wedstrijden die in augustus en september zullen plaatsvinden.   

17 april 2015

Vandaag is Bregtje al weer 1 jaar geworden, wat vliegt de tijd! Aangezien we wat leuks gingen doen samen met de vriendinnetjes Sjoko en Zina, zijn we met z'n allen naar het strand in Rockanje geweest. Dat was de eerste keer voor Bregtje dat ze op het strand was, en ze heeft genoten net zo als Zara altijd doet! Helaas was het laag water dus zwemmen in de golven heeft ze helaas niet kunnen ervaren, maar dat komt ongetwijfeld nog.

27 februari 2015

Met Zara gaat het heel goed, ze is weer helemaal hersteld van haar wonden en de haartjes zijn bijna weer helemaal aangegroeid! Een paar weken Frankrijk heeft haar goed gedaan, ook het vrouwtje overigens, de rust en de omgeving.

    

De plastic kap die we van de dierenarts hadden meegekregen hebben we vervangen door "the comfy cone", deze hadden we geleend van een heel aardige mevrouw. Ondertussen hebben we er zelf ook twee aangeschaft, altijd handig! Een perfecte vervanging voor die plastic kap waar ze constant overal tegen aan stootte, en een stuk comfortabeler om te liggen.  

    

Ondertussen zijn we met Bregtje begonnen bij Multidog met de jachttraining op locatie. Dit is nog niet echt een uitdaging voor haar want we zijn ondertussen zelf al veel verder!?


Gisteren met de dames naar de dierenarts geweest om ze even te wegen:

Zara 26 kilo

Floor 24,4 kilo  

Bregtje 23,9 kilo.  9 december 2014

Afgelopen vrijdag (op haar verjaardag notabene!) heeft Zara en ook ikzelf een vreselijke ervaring meegemaakt! Op de terugweg naar de auto van het rondje bos waar we al jaren lopen en nooit geen ellende hebben meegemaakt, kwam er een stel aanrijden die hun auto neerzetten, de klep open deden en één van de Staffords greep Zara uit het niets! Vreselijk was het, wat een ellende, niet zomaar een bijtwondje maar flink toegetakeld (zie o.a. bijgaande foto), en het trieste is dat die jongeman uiteindelijk met veel moeite z'n hond van Zara af kon halen en er als een speer vandoor reed terwijl ik om z'n gegevens had gevraagd, ongelooflijk dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, nu is het Zara en de volgende keer misschien een kind!!!!!!

Enfin na een paar uur in het dierenziekenhuis gezeten te hebben zijn alle wonden schoongemaakt etc. en heeft ze de nodige injecties gehad, twee drains geplaatst en met een kap op d'r kop mocht ik haar mee naar huis nemen met de nodige medicijnen en een instructie hoe ik haar moet verzorgen en om de drie dagen naar de dierenarts voor controle!

Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed met haar en dat heeft ze te wijten aan feit dat ze een sterke hond is, maar dit heeft ze niet verdiend (de goedheid zelf). Allemaal ellende door toedoen van een ander wat enkele maanden gaat duren voordat het genezen is!

Ondertussen is Bregtje ook voor de eerste keer loops geworden! 1 december 2014

Met Bregtje zijn we lekker aan het trainen! Bij Multidog zijn we ondertussen vervroegd met de apporteercursus begonnen aangezien ze het zo goed doet, daardoor kunnen we in januari met de jachttraining op locatie starten. Aangezien er zoveel lessen bij Multidog waren uitgevallen vanwege vakanties etc. zijn we zelf ondertussen ook begonnen met trainen en dat gaat buitengewoon goed, een slim hondje wat snel leert! 


   

Bregtje heeft behalve de dummy en houten blok ook al koud wild geapporteerd (kraai en eend), en een paar weken geleden heb ik haar even meegenomen op de jacht om aan het schot te wennen en warm wild (zie bijgaande 3 foto's).  
   

Voor Floor is het op het moment wat minder spectaculair want de jacht ligt al een tijdje stil vanwege de vogelgriep.  

In Frankrijk hebben we ook een mooie georganiseerde jacht ontdekt, een half uurtje rijden bij ons vandaan, in Machecourt www.domainedumarias.com. Ondertussen is Paul daar met enkele bekenden wezen jagen en ze hebben het geweldig naar hun zin gehad, dus voor herhaling vatbaar!

    
Aanstaande vrijdag 5 december is Zara jarig en ze wordt al weer 6 jaar!  

31 oktober 2014

Vorig weekend zijn we naar Groede geweest wat begon met regen en modder, maar dat veranderde al snel in prachtig weer voor eind oktober. We hadden maar een bus gehuurd want we moesten nogal wat meenemen, manden, een bench, eet-en waterbakken etc. een wagen volgeladen zeg maar!

Dit was echt Zara haar weekendje, de zee en het strand! Voor Floor was het wat minder spectaculair want ze zat in haar "vruchtbare dagen" dus daar moesten we voor uitkijken dat er geen reuen op het strand liepen, dus zij ging alleen maar s'ochtends vroeg mee. En Bregtje heeft de wandelingen op het fietspad naast de duinen gelopen want die mag nog niet het strand op. Een heel georganiseer dus!

We hadden een leuk huisje gehuurd www.zeelandhome.nl/1052 op loopafstand van het strand en er tegenover was een prachtige trainingslocatie en uitlaatgebied voor onze hondjes want helaas was de ruime tuin bij het huisje niet omheind zodat we er wat vaker uit moesten.

In het fotoalbum zal ik nog wat foto's plaatsen en ook een filmpje van Bregtje!

22 oktober 2014

Super, supertrots ben ik op Paul! Hij is geslaagd voor z'n jachtexamen en is nu dus ook officieel jager!

14 oktober 2014

Het heeft even geduurd maar eindelijk is Floor gisteren loops geworden, een beetje zonde want morgen begint het traditionele jachtseizoen en Paul en Floor mogen weer wekelijks mee op jacht bij twee combinaties!

Vrijdag is Bregtje een half jaar oud, wat gaat de tijd toch snel. Afgelopen zondag hebben we haar gewogen en ze weegt nu 21,5 kg. Voor de rest gaat alles goed met haar, een leuk vrolijk hondje wat goed past in onze roedel!  

19 september 2014

Gisteren heeft Bregtje haar "Certificaat puppycursus" gekregen, en we zijn nu bezig met de vervolgcursus "aandachtsoefeningen"!

Vanochtend hebben we haar weer gewogen, en ze weegt 18,5 kilo.

14 september 2014

Vorig weekend zijn we teruggekomen van 3 weken vakantie in Frankrijk, het leek meer op een herfstvakantie dan een zomervakantie!? Voor Floor was het wat minder leuk want we moesten met haar naar de dierenarts want ze had een snee in haar voetzool en liep daardoor behoorlijk mank. Ze heeft uiteindelijk een week met haar pootje in het verband gezeten, maar de laatste week was alles weer hersteld en genezen dus kon ze weer lekker mee doen met Zara en Bregtje. 

Het eerste seizoen van "maison Coutenval" is een succes geweest, de gehele zomer was verhuurd! Leuke, positieve reacties gehad wat blijkt uit het gastenboek dat daar aanwezig is en de huurders zelf te hebben gesproken.

Bregtje is nu bijna 5 maanden oud en afgelopen vrijdag hebben we haar maar weer eens gewogen. Ze weegt nu 17,8 kilo, dat is sinds de laatste keer 2,9 kg gegroeid, wat minder extreem, maar dat was bewust! Ondertussen is ze ook bezig met wisselen, we hebben al een tandje gevonden.

Bregtje is van de week voor het eerst mee geweest met de ochtendwandeling samen met Zara & Floor en ook de gezamelijke (kleine) wandeling met de vriendinnetjes Sjoko en Zina. Tevens gaan we van de week weer beginnen bij Multidog. We hebben er zin in, "puppy time" is over, we gaan er zo langzamerhand maar eens voor!?!

15 augustus 2014

Bregtje is nu 17 weken oud en ze groeit als kool, afgelopen woensdag hebben we haar gewogen en ze weegt nu 14,9 kg, 1,7 kg gegroeid in één week tijd!? 

Bijgaand nog even een update van de afgelopen paar weken: 11,2 kg (1,1 kg gegroeid in één week tijd), 12,1 kg (9 ons), 13,7 kg (1,6 kg).

Alles gaat goed met haar en ik kan wel zeggen een makkelijk hondje, of zou het komen dat we nu meer ervaring hebben met de derde!? Ook zijn Pim en Bregtje al aardig aan elkaar gewend, zeker Pim wordt er niet meer zenuwachtig van. Bregtje is al met regelmaat mee naar Frankrijk geweest en dat gaat prima, al helemaal gewend aan de grote reizen. Op het moment gaat ze even niet meer naar de puppycursus vanwege de vakanties, maar daarna gaan we weer beginnen.

15 juli 2014

Bregtje begint al een echt hondje te worden, we hebben haar gisteren gewogen en ze is in een week tijd 1,2 kg gegroeid, ze weegt nu 10,1 kg.

Floor heeft afgelopen week een drukke week gehad, ze heeft weer eens getraind met de baas en ze mocht 3x mee om op ganzen te jagen!

8 juli 2014

De afgelopen 10 dagen hebben we in Frankrijk gezeten, en aangezien we geen negatief reisadvies hebben gehad van de dierenarts voor Bregtje was dit haar eerste grote reis. Zowel de heen als terugreis is perfect verlopen, we hebben niet hoeven stoppen en ze heeft geen kik gegeven, waarschijnlijk omdat ze zag dat Zara & Floor relaxed naast haar lagen. Ook Bregtje heeft het net zoals Zara & Floor geweldig naar haar zin in Frankrijk gehad, en ook deze periode is goed voor haar socialisatie geweest.

In het fotoalbum "Bregtje in Frankrijk" heb ik wat fotootjes geplaatst!

Normaal gesproken brengen we altijd onze Pim naar z'n vaste vakantieverblijf in Willemstad, maar aangezien deze gesloten was moest hij dit keer een stukje verder, en wel naar het Katnapolsky kattenhotel in Nuenen!

Maandag hebben we Bregtje nog gewogen en ze weegt 8,9 kilo. Ze is dus 1,8 kilo gegroeid in 12 dagen.

Vrijdag gaat ze naar de dierenarts voor de laatste inenting en tevens krijgt ze dan de rabiësvaccinatie, ook zal ze weer ontwormt worden.  


  

25 juni 2014

Bregtje is nu 2 weken bij ons en ze hoort er al helemaal bij, het gaat hartstikke goed en volgens mij heeft ze het erg naar haar zin bij ons.

Vanochtend naar de puppycursus geweest, ze heeft al "zit/volg/kom voor en down" geleerd.

Het autorijden gaat ondertussen prima, ze jammert en gilt niet meer! Hopelijk ook op hele verre afstanden ........

Vorige week vrijdag met haar naar de dierenarts geweest voor de tweede inenting en kennelhoest en tevens een check-up. Ook heeft ze een puppy vlooienpipetje gehad en is ontwormt, tevens Zara & Floor en Pim ook.

Vanochtend hebben we haar gewogen en ze weegt 7,1 kg, dit gaat nog niet helemaal volgens planning want de eerste week was ze maar 4,5 ons aangekomen en afgelopen week 9 ons!?  

19 juni 2014

Met Bregtje gaat alles goed, ze is gewend aan haar nieuwe omgeving, haar nieuwe baasjes en haar nieuwe zussen.

Met Zara & Floor gaat het ook heel goed samen, Floor heeft erg moeten wennen maar na twee dagen heeft ze toenadering gezocht en dat gaat goed! Zara is heel lief, net een moedertje en speelt heel rustig met haar. Beide dames willen er de hele tijd bij zijn als we met Bregtje bezig zijn.

Ik kan wel zeggen dat ze zindelijk is vanaf dag twee dat we haar hebben, zowel in de bench als in huis, knappe meid! Slapeloze nachten hebben we niet want ze slaapt netjes door totdat we opstaan!

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de tweede inenting. Dan moet ze weer op tournee in de auto en dat vindt ze nog niet zo leuk.

12 juni 2014

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we Bregtje opgehaald bij de fokker, en we hebben haar tevens daar nog even gewogen, 5750 gram! De reis naar huis (op schoot) ging perfect, en de eerste ontmoeting met Zara & Floor is ook goed gegaan. Zara is erg lief en Floor moet erg wennen aan de komst van Bregtje, maar dat wisten we al op voorhand. De eerste nacht meldde ze zich om 5 uur en vannacht heeft ze doorgeslapen, knappe meid! Voor de rest gaat het goed met haar en ze eet ook vers vlees. Vanavond gaat ze voor het eerst in de bench in de auto naar de puppycursus bij Multidog!

4 juni 2014

En dit is ze dan geworden, onze Bregtje! We zijn helemaal blij dat dit hondje bij ons mag komen wonen. Ondertussen heeft ze haar inenting gehad, is ontwormt en gechipt. Na de Pinksteren mogen we haar ophalen.

26 mei 2014

Vandaag samen met Anke naar de pups wezen kijken want ook Gimli krijgt een "broertje" uit hetzelfde nest. Ze zijn nu ruim 5 weken oud en het worden al echte hondjes, en oh wat zijn ze allemaal schattig. Van de week krijgen we te horen welke pup voor ons is bestemd.

21 mei 2014

Afgelopen maandag (19 mei) is onze lieve Floor alweer 4 jaar geworden! Het was geen leuke dag voor haar want ze had last van een "cold water tail". Bijgaand nog een fotootje van haar toen ze nog een pup was. Aanstaande maandag ga ik weer op bezoek naar onze toekomstige pup en zal weer een nieuw fotootje plaatsen.
 

13 mei 2014

Gisteravond zijn we voor het eerst op "kraamvisite" geweest bij onze toekomstige pup. Alle puppy's doen en groeien goed, en moeder Mira is apetrots op haar kroost! Ze zijn nu ruim 3 weken oud en proberen al uit de werpkist te klimmen!? Bijgaand een fotootje van één van de teefjes, schattig hè?

4 mei 2014

De puppy's (4 reutjes en 4 teefjes) zijn geboren op "goede vrijdag" 18 april 2014. Ze zijn nu dus 16 dagen oud, alles gaat goed met ze en groeien goed, en de oogjes zijn geopend! Volgende week maandag mogen we voor het eerst op "kraamvisite".

29 maart 2014

Na een paar seizoenen te hebben getwijfeld had ik vorige week vrijdag dan toch besloten om met Zara te stoppen met de trainingen bij Multidog. Helaas was de laatste les koud en regenachtig!

De beide dames zijn weer voor de jaarlijkse checkup en inentingen bij de dierenarts geweest, en ik heb ze beide gewogen. Zara weegt 27 kg en Floor 24,5 kg.

Ook is Floor ondertussen weer loops geworden, dat heeft wel wat langer geduurd dan de bedoeling was.

7 januari 2014

Wat is er nou mooier voor de hondjes om met "oud en nieuw" geheel realexed bij ons in Noord Frankrijk te zitten, geen vuurwerk echt helemaal niets! Het lijkt wel of de tijd heeft stil gestaan, heerlijk zo rustig, maar goed we zijn er weer, een Bonne Année voor iedereen gewenst! Dit nieuwe jaar hopen we dat er een paar wensen van ons uit zullen komen, dus hou de site in de gaten .......

Het jachtseizoen 2013 was voor Paul & Floor op 17 december j.l. voor de laatste keer. Het was weer fantastisch geweest en Floor heeft goed en hard gewerkt, superhondje, maar goed daar heeft Paul ook het afgelopen half jaar hard voor getraind!

6 december 2013

Gisteren is Zara 5 jaar geworden, bijgaand een fotootje van toen ze nog een pup was (......je zou er zo weer eentje nemen!?). Ze is weer flink verwend door haar vriendinnen en vriendje met allerlei lekkernijen.

25 november 2013

Afgelopen weekend waren de vriendinnetjes van Zara & Floor in Frankrijk bij ons op bezoek, aangezien ze een weekje in "maison Coutenval" zullen verblijven met hun baasjes.

Tevens even de gelegenheid om een foto te maken van de schuur c.q. garage die nu eindelijk af is!

27 oktober 2013

15 oktober is het jachtseizoen weer begonnen en Paul en Floor zijn wederom uitgenodigd om wekelijks mee te gaan jagen. Tevens is er nog een tweede combinatie in beeld waar ze af en toe bij uitgenodigd zullen gaan worden.

Van de week zijn ze al twee keer wezen jagen en zeker gisteren was het een mooie dag voor Floor. Ze heeft de gehele dag goed en hard gewerkt en dat blijkt wel weer dat ze een top conditie heeft en dat Paul veel met haar getraind heeft. Ze heeft 1 eend en 6 hazen geapporteerd!

10 september 2013

De vakantie is weer afgelopen en dat zullen we weten ook, het lijkt wel Herfst in Nederland!

Afgelopen zondag zijn we teruggekomen uit Frankrijk waar we 3 weken zijn geweest met de hondjes. Lekker uitgerust, geklust en de nodige logees gehad! Ook bij "maison Coutenval" zijn de eerste huurders geweest, dus de kop is eraf!!

En volgens de planning is Floor weer loops geworden, en wel op 6 september j.l.

13 augustus 2013

Zoals Paul en Floor samen hadden besloten een adempauze te nemen tot aan de zomer (zie 27 maart j.l.) bleek een heel goede beslissing te zijn geweest. Met regelmaat één op één trainen, samen met een ervaren jager die al heel z'n leven een passie voor jachthonden heeft, is bij Floor het enthousiasme weer terug, en hoe!!

Ze mag regelmatig mee op de "echte jacht", zoals vandaag op de duiven, ze heeft 21 duiven geapporteerd waarvan meer als de helft in hoog riet en zelfs door het riet over het water in de ruige wildgroei terecht kwam. De daarbij aanwezige jager was zéér tevreden en alles was binnen. Door de praktijk jacht krijgt Floor nog meer passie. 

Het volgend wedstrijd seizoen gaan we zeker proberen om dit met diploma's bevestigd te krijgen. Wat kan zo'n hond toch in zo'n korte tijd enorm veranderen!?
  

12 juli 2013

Vandaag met Zara & Floor en hun vriendinnetjes/vriendje Sjoko, Zina en Gimli naar het strand in Rockanje geweest. Na de wandeling gingen hun baasjes aan de "high tea" in "Verso aan 't strand" en voor de hondjes was er een "hondenbar" en mochten ze mee naar binnen om uit te rusten.

21 mei 2013

Hiep, hiep hoera! Op eerste Pinksterdag (19 mei) was onze Floor jarig, ze is 3 jaar geworden. Ook in Frankrijk helaas geen zon, maar veel regen de afgelopen tijd net zoals hier!?

10 april 2013

Binnenkort gaan wij een nieuwe uitdaging aan om dit 6 persoons huisje met prachtig uitzicht "hondvriendelijk" te maken! Er zal een nieuwe website komen om dit vakantiehuisje in Noord Frankrijk (Picardië), Thiérache, Aisne te gaan verhuren aan mensen met honden of gewoon mensen die rust zoeken en willen genieten van de omgeving. Dus wie interesse heeft of gewoon nieuwsgierig is, hou deze site in de gaten voor de link naar de nieuwe website!

27 maart 2013

De eerste cursus van de jachttraining van dit jaar zit er weer op! In het fotoalbum staan nog enkele foto's van een training in februari in Roosendaal, welke gemaakt zijn door Jan Janse. Paul heeft samen met Floor besloten om een adempauze te nemen tot aan de zomer, aangezien ze samen gaan ondervinden of de combinatie van "zelf trainen en de praktijk" niet beter voor hun is dan alleen maar met dummy's apporteren in een klas!?

Tevens willen wij iedereen vanuit Frankrijk leuke Paasdagen wensen!

6 maart 2013

Vanmiddag even met beide dames naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse vaccinatie en een algemene checkup! Tevens heb ik ze nog even gewogen, en Zara weegt 27,5 kg en Floor 25 kg.

Afgelopen zaterdag 2 maart is Floor weer loops geworden (exact een half jaar geleden)!

7 januari 2013

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig en gezond 2013 wensen!

Gisteren zijn we teruggekomen uit Frankrijk waar we ruim 3 weken zijn geweest. Het was net zoals in Nederland nat/vochtig en modderig, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben het weer erg leuk en gezellig gehad met de verschillende logees en we zijn zelf ook zeer productief geweest in deze vakantie!

Ter afsluiting van het jachtseizoen is Paul samen met Floor nog een daagje op en neer naar Nederland geweest. Het was wel een hele zware dag qua lopen op het land aangezien het erg nat was en veel geregend had. Dit seizoen heeft Paul Floor over het algemeen meegenomen om te jagen aangezien ze meer jachttalent heeft dan Zara. Ze heeft zoveel passie voor de jacht in combinatie met haar leeftijd dat het nog een heel karwei is om dat onder controle te houden. In tegenstelling tot de cursus bij Multidog lijkt het alsof ze alleen de praktijk leuk vindt!?

5 december 2012

Vandaag is onze lieve Zara 4 jaar geworden, wat gaat het toch snel! Samen met vriendje Gimli staat ze op de foto, ook hij wordt zaterdag 4 jaar.

25 november 2012

Gisteren hebben Paul en Floor (B-) voor het eerst samen meegedaan met de teamwedtrijd van Multidog. Ze zaten in team 3 bij Wilma van Spaandonk met Flatcoat Tika (A-) en Edwin van Wijngaarden met Flatcoat Esmee (B+) . In totaal deden er 13 teams mee (Multidog 14).

Er waren 5 locaties met proeven uitgezet, te weten "dummywerpers gevraagd", wortel schieten, nazoek op landgoed westcreecke, estafette landgoed en waterjacht.

Ondanks dat Paul en Floor met hun team als 12de geeindigd zijn heeft Floor heel erg haar best gedaan! 

Het was een mistige dag maar het was weer erg leuk en gezellig!   

12 november 2012

Vandaag is Floor voor het eerst mee wezen jagen! Het was werkelijk een droomstart, in totaal heeft ze 3 fazanten en 1 haas binnengebracht, en dan ook nog eens helemaal volgens het boekje d.w.z. als een raket erop af, als een streep terug en netjes zittend afgeven!

Als eerste was de haas, deze was geschoten door een jager op post en de haas was in de sloot gerend. Floor heeft hem uit de sloot geapporteerd.

De tweede apport was een fazanten haan, en ook deze was in de sloot terecht gekomen. Als een echte Labrador zonder aarzelen ging ze gelijk het water in om de fazant te apporteren.

De tweede fazanten haan was een verloren apport in een struikgewas c.q. bos, deze loper was niet makkelijk te vinden. Uiteindelijk een goede inzetplek gezocht vanwege de wind en Floor het commando "zoek apport" gegeven. Na enige tijd vol trots kwam ze uit het bos met de fazant in de bek en netjes afgeven.

De derde fazant werd uit het zicht van Floor geschoten en kwam terecht op een naast gelegen akker. Op aanwijzing van de jager Floor op de juiste plek (wind) vooruit gestuurd. Deze fazant werd nog levend binnen gebracht.

Floor is net als het baasje na al dat gekluun door de bieten versleten, maar wat hebben ze een fantastische dag gehad!

15 oktober 2012

Vandaag begon het traditionele jachtseizoen, en Paul is dit jaar voor het eerst uitgenodigd, n.a.v. de resultaten van vorig jaar, wekelijks mee te gaan jagen met Zara!

Het begon vanmiddag en "de rustige Zara" was weer niet te stuiten, wat een adrenaline heeft dat meisje dan, rennen, rennen en nog eens rennen en met een haas terugkomen! Goed gedaan, ik ben super trots op haar, dit gaat helemaal goed komen dit jachtseizoen! Ook dit jachtseizoen zal Paul Floor voor het eerst gaan meenemen om haar de sfeer te laten proeven van de "echte" jacht!

  

1 oktober 2012

Afgelopen vrijdag de uitslag van het ECG onderzoek gekregen, die is goed er is niets afwijkends gevonden!

Gisteren zijn Zina & Sjoko weer een daagje bij ons geweest, wat was het weer leuk en gezellig met 4 honden!24 september 2012

Floor is vandaag naar dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal geweest en is visueel gecontroleerd en tevens is er een echo en een ECG van het hart gemaakt.

Uit het hele onderzoek blijkt dat Floor gezond is! Conclusie van hun is dat zeer waarschijnlijk Floor allergisch reageert op bepaalde narcose middelen (net zoals haar moeder die een hevige reactie op de narcose had met uiteindelijk fatale gevolgen). Het advies is dan ook om niet te steriliseren omdat elke toekomstige narcose een risico inhoudt.

Definitieve uitslag van de ECG krijgen we met een dag of twee.

17 september 2012

Vorige week hadden we weer het zakelijke met het aangename gecombineerd, net zoals vorig jaar, naar bungalowpark Het Zuiderveld in Geesbrug, nu alleen voor een midweekje. Wat heel leuk en gezellig was dat de vriendinnetjes (Zina & Sjoko) van Zara & Floor ook een daagje zijn langsgeweest om te wandelen in boswachterij Gees!

2 september 2012

Ondanks dat de laparoscopische sterilisatie niet gelukt is, is Floor gisteren weer netjes volgens schema loops geworden!

augustus 2012

Met regelmaat zitten wij sinds eind januari van dit jaar en de afgelopen 3 weken in Noord Frankrijk, de Picardië. De streek heet Thiérache, vormt de uitloper van de Franse en Belgische Ardennen. De Aisne heet het departement en is het op één na dunst bevolkt van Frankrijk (lekker rustig dus)! In een klein gehucht tussen Hirson en Vervins.

Het landschap is heuvelachtig en bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weilanden en akkers die door hagen zijn omzoomd. Het doet denken aan het zuiden van Limburg, maar dan veel uitgestrekter en vooral stiller!

De afgelopen 3 weken hebben we prachtig mooi weer gehad. Het was zelfs te warm om veel te ondernemen, zeker voor de hondjes.

In het fotoalbum staan foto's en twee filmpjes!

8 juli 2012

Gisteren hebben we beiden meegedaan met Zara & Floor met de CBA jachthondenproef van Multidog. De proeven voor ons (C en B) bestonden uit de volgende onderdelen:

- aangelijnd en los volgen
- komen op bevel
- houden aangewezen plaats
- kort apport te land
- apport uit diep water
- verloren apport te land
- markeer apport te land
- apport over diep water

Zara heeft net zoals vorig jaar weer haar B certificaat gehaald alleen nu met een score van 63 punten. Floor heeft helaas geen certificaat gehaald aangezien ze 2 onderdelen onvoldoende had, maar ze heeft heel erg haar best gedaan en had toch al een score van 52 punten!

Het was weer een hele leuke dag met zowaar prachtig weer en als afsluiting was er weer de bbq. Op de website van Multidog zijn foto's van deze dag te zien.

18 juni 2012

Floor is gelukkig weer helemaal hersteld! Het wondje is niet meer ontstoken en de haartjes op haar kale buik zijn weer aan het groeien, ook in haar hals heeft ze een paar kale plekken gekregen door het kraagje van het EK rompertje.

Ik wil iedereen bedanken voor de lieve meelevende berichtjes via de website en het gastenboek, smsjes, telefoontjes, emails en een kaartje!

11 juni 2012

Na een paar dagen was Floor gelukkig weer opgeknapt en weer helemaal de oude. Voor zover wij het kunnen beoordelen heeft ze er niets aan overgehouden. Paul heeft de afgelopen 2 weken met Zara getraind aangezien Floor rust moest houden en geen waterwerk mocht doen, en in eerste instantie niet in staat was om te trainen.

Afgelopen donderdag zijn we nog met Floor naar het dierenziekenhuis geweest aangezien ze aan één van haar wondjes een infectie had. Hier heeft ze een zalfje voor gekregen en ze moest een mooi EK rompertje (zie foto) aan.

Vanochtend weer naar het dierenziekenhuis volgens afspraak om de hechtingen eruit te halen en controle, tevens nog even gewogen 27,4 kg. Het wondje was nog steeds ontstoken, is dit over een week niet over is dan krijgt Floor een kuurtje. Ze mag dus nog steeds niet mee trainen, helaas. De controle bestond uit doorbloeding van hoofdaders, snelheid doorbloeding tandvlees en hartslag en hartruis. Er zijn tot nu toe geen afwijkingen gevonden, alles is perfect! De arts gaf aan dat het waarschijnlijk gewoon pech is geweest, en menselijk falen werd niet uitgesloten!? De werkelijke oorzaak is tot nu toe niet meer te achterhalen. 

Wij hebben besloten op een later tijdstip verdere controle (ECG, echo van het hart en evt. foto's borstkas, hart en longen bekijken) door een internist te laten doen in dierenkliniek Sleeuwijk.    

31 mei 2012

Een weloverwogen beslissing had ons doen besluiten om Floor gisteren (100 dagen na de laatste loopsheid) laparoscopisch te laten steriliseren.

Om 08.15 uur had ik haar naar het dierenziekenhuis Drechtstreek gebracht, en tussen 14.00-15.00 uur zou ik gebeld worden .......... maar de telefoon ging al om 12.00 uur!? De arts vertelde dat het op dat moment goed ging met Floor, maar tijdens de ingreep, de laparoscopie was reeds ingezet, stopte haar hartje plotseling! Er werd direct gestopt met de operatie en reanimatie werd aangevangen (hart/longmassage, beademing, intra cariale injectie met adrenaline, intraveneuze injectie met antesedan/sedastop). Vervolgens kwam haar hartje en de adh weer op gang en werd besloten de ingreep te staken en eerst verder hart/long onderzoek af te wachten. Ik zou ieder half uur gebeld worden hoe het met Floor ging, en uiteindelijk werd besloten omdat de recovery verder zonder noemenswaardigheden was, dat ik haar na 17.00 uur mocht ophalen.

Eénmaal in het dierenziekenhuis gearriveerd kwam ik een heel bang piepend schichtig hondje ophalen, vreselijk m'n hart brak! Wij waren ervan overtuigd dat we een gezonde hond hadden weggebracht gisterochtend, maar volgens de arts moet dat nog blijken!?

Over 10 dagen, tenzij eerder noodzakelijk, moet Floor terugkomen voor controle en de hechtingen zullen dan verwijderd worden. En over een niet al te lange tijd zullen er onderzoeken plaatsvinden bij de internist (ECG herhalen, echocardiografie en RX thorax in 2 richtingen).

30 mei 2012

Gisterochtend om 08.00 uur werden Sjoko en Zina, de vriendinnetjes van Zara & Floor, gebracht om een daagje bij ons te vertoeven! Gelukkig was het prachtig weer zodat ze lekker buiten konden spelen, rennen ..... en liggen. Zina had voor de afkoeling 3 keer een duik in de vijver genomen!? Toen de "roedelleider" s'middags thuis kwam en de Cesar Millan methode toepaste werden de hondjes allemaal rustig. Tevens heeft hij ze nog meegenomen in de Landrover naar het bos voor een wandeling. Om 17.30 uur werden Sjoko en Zina weer opgehaald. Zowel in Strijen als in Puttershoek werd er 's avonds flink gesnurkt! 

21 mei 2012

In het weekend van Hemelvaart zaten we in Frankrijk en was Floor jarig (19 mei). Ze is al weer 2 jaar geworden!

2 april 2012

Afgelopen zaterdag hebben Zara en Floor meegedaan met de onderlinge workingtest bij Multidog. De workingtest werd uitgevoerd op basis van OWT regels en bestond uit 3 niveau's te weten: starters, novice en open. We moesten 5 proeven (op twee locaties) doen van 2 apporten waarbij per proef maximaal 20 punten kon worden behaald en alle dummy's moesten binnengebracht worden! 

Geheel verbaasd was ik dat Paul en Floor werden ingedeeld in de novice klasse en ikzelf met Zara in de starters klasse?!

Zara heeft het goed gedaan, ze heeft alle dummy's binnengehaald en een score van 82 punten, dus een certificaat! Van de 26 deelnemers in de starters klasse eindigde Zara en ik op de zesde plaats.

Floor daarentegen heeft erg haar best gedaan maar de novice klasse was te hoog gegrepen, dat blijkt ook wel want de groep waar Paul bij was ingedeeld, waarvan 5 medecursisten, was niemand in aanmerking gekomen voor een certificaat. Floor had een score van 31 puntjes ..........

Al met al was het weer een leuke, leerzame en gezellige "frisse" dag, welke werd afgesloten met een koud-en warm buffet.


5 maart 2012

Afgelopen vrijdag even met de hondjes naar de dierenarts geweest voor de inentingen en een algemene check-up, de dierenarts vond ze er goed uitzien! Tevens hebben de dames even op de weegschaal gestaan, Zara weegt 30 kg en Floor 28 kg.

21 februari 2012

Vandaag is Floor voor de derde keer loops geworden, weer netjes volgens schema!

9 januari 2012

Afgelopen Kerst zijn we met de hondjes naar Hundeparadies Eifel (www.schwarze-elchhunde.de) geweest, wederom een hondvriendelijk vakantieverblijf in Duitsland! Het was een mistige, miezerige en op het laatst een natte sneeuw week! In het fotoboek staan nog enkele foto's van deze vakantie.

14 december 2011

Afgelopen maandag en vandaag is Zara voor het laatst dit jaar wezen jagen met Paul. Er was veel wild in de Hoeksche Waard, alleen vandaag al waren er 70 hazen binnengehaald en zeker een 20tal vrij doorgelopen. In de laatste drift was er een aangeschoten haas zoek in de boomgaard, Zara heeft dit verloren apport zelfstandig gevonden en terug bij Paul gebracht. Dus al met al een mooie afsluiting van het jachtseizoen!

5 december 2011

Supertrots ben ik op m'n jarige meisje die vandaag 3 jaar is geworden! Paul had haar vandaag wederom meegenomen om te jagen, en wat denk je!? Ze heeft een paar honderd meter achter een grote aangeschoten haas aangerend. De haas verdween uit beeld op een boerenerf en Zara er achteraan, een paar minuten later komt ze trots met de haas in haar bek terug om hem helemaal naar Paul toe te brengen, geweldig! Ze heeft weer ontzettend hard gewerkt vandaag en dan blijkt ook wel dat ze een hele goede conditie heeft. Hoe rustig ze normaal gesproken is, op de jacht stroomt de adrenaline door haar lichaam, dan herken je haar niet terug zo leuk vindt ze het!

28 november 2011

Afgelopen zaterdag en vandaag is Paul met Zara wezen jagen in Erpt en Strijen en omgeving. Zara heeft de afgelopen dagen erg veel wild gezien, aangeschoten, geroken, vast gehad en verloren apports gezocht in water en riet. Ze heeft hard gewerkt, en haar neus goed gebruikt! We komen steeds dichter bij het moment dat ze warm wild gaat binnen brengen. Volgens de jagers komt het allemaal goed, gewoon een kwestie van meer oefenen. Zara had de pech dat ze steeds achter aangeschoten wild aan moest, en levend wild is heel iets anders als een dummy en koud wild! Zaterdag waren er 10 hazen geschoten en vandaag 23 hazen, 3 eenden en 2 fazanten (zie bijgaande foto). Al met al zijn het twee leerzame leuke dagen geweest.  

24 november 2011

Vandaag zijn we met onze trainingsgroep wezen jagen in Schijf. Eugène, die bij ons traint en tevens jager is, had georganiseerd dat wij eens een jacht mochten meemaken bij hem op het land. Het was een hele leuke ervaring voor ons allemaal. Helaas viel er weinig tot niets te apporteren voor de hondjes aangezien er één fazant was aangeschoten en niet meer te vinden was. We hebben een ontzettende leuke dag gehad en zijn ook erg gastvrij ontvangen door Eugène en Angelique, dank jullie wel! 

8 november 2011

Vandaag bereikte ons het vreselijke nieuws dat Floor haar moeder Dimphey op 4 oktober j.l. is overleden. Ze zou worden gesteriliseerd, maar uiteindelijk heeft ze een hevige reactie op de narcose gehad met uiteindelijk fatale gevolgen!? Dimphey zou 5 november j.l. 8 jaar zijn geworden. Wij wensen de familie Paans heel veel sterkte om dit verlies te verwerken.

26 september 2011

Gisteren eind van de middag had Paul het spontane idee om met de hondjes en met Anke, Jurgen en Gimli naar Rockanje te gaan! Wat denk je, zitten we gezellig op een terras nadat de honden zich heerlijk vermaakt hadden in de zee en op het strand, komt een verslaggeefster van het AD ons intervieuwen en een foto maken zodat we vanochtend in de krant stonden!

20 september 2011

Vorige week zijn we met Zara & Floor een weekje naar Drenthe geweest. We hadden het zakelijke met het aangename gecombineerd, aangezien "de baas" op de beurs in Hardenberg moest staan! Ik had een huisje op bungalowpark Het Zuiderveld in Geesbrug gehuurd welke gelegen was aan boswachterij Gees, waar we weer mooie "herfst" wandelingen hebben kunnen maken.

28 augustus 2011

Gisteren hebben we meegedaan met "loopse Floor" met de Kampioenschapsclubmatch van de NLV in Bennekom. We moesten weer vroeg uit de veren en maar hopen dat we het droog zouden houden, dit is uiteindelijk gelukt tot halverwege de middag. Er deden 55 Labradors mee in de teven jeugdklas, en Floor moest lang wachten tot dat ze aan de beurt was. Een beetje teleurgesteld was ik omdat Floor een "G" (goed) kreeg als beoordeling, terwijl ze mooi in haar vacht zat, mooie otterstaart en ik haar een beetje dikker had laten worden!
 
De beoordeling van mevrouw C. Reynolds is als volgt:
15 month, quit a nice color but a little light in eye. Would prefer a better lay of shoulder and more turn of stifle. Carried no exciss weight. Moved and showed well.

Na afloop hebben we met Floor een oogonderzoek laten doen en het resultaat daarvan is vrij! Erg blij zijn we dat ze geen verschijnselen vertoont van erfelijke oogziektes.

23 augustus 2011

Afgelopen weekend is Floor voor de tweede keer loops geworden! Helaas mag ze niet meedoen met de KNJV proef op 3 september a.s maar wel met de clubmatch op 27 augustus a.s.

1 augustus 2011

Vandaag zijn we teruggekomen van een lang weekend Ardennen met de hondjes. We waren naar een b & b geweest waar de honden meer dan welkom waren! www.chezmaranoa.be een aanrader als je van gezelligheid, gastvrijheid, lekker eten, mooie wandelingen etc. houdt. In het fotoalbum een impressie van dit weekend, met dank aan Anneke.

20 juli 2011

Vandaag eindelijk de uitslagen binnen van het Raad van Beheer voor het elleboogdysplasie en heupdysplasie onderzoek. En ja hoor, goed nieuws! Floor haar eindbeoordeling is ED vrij en HD A.

18 juli 2011

Vandaag en afgelopen zondag heeft Paul een Gundogworkshop van Martin Deeley gehad. Dankzij de contacten van Arno Brosky van Multidog met Martin Deeley was er de gelegenheid voor een klein gezelschap om dit een keer mee te maken. Martin Deeley is een autoriteit op het gebied van o.a. het trainen van jachthonden in zowel Engeland als in de Verenigde Staten. Hij heeft boeken geschreven, heeft een eigen "praktijk" in de VS en is o.a. presentator bij de Game Fair in Engeland. Tijdens de workshop werd een stuk theorie gebracht en werd er in de praktijk getraind met een aantal A honden. In één woord kippenvel! Wat een ongelooflijk contact en gevoel heeft deze man met en voor honden vertelde Paul. De tips en eye-openers waren dan ook talrijk. Een enorme inspiratie dus om met onze eigen honden weer te proberen en te trainen!

16 juli 2011

Zaterdag hebben we meegedaan met de "jachthonden oefentesten" in Rilland welke georganiseerd waren door de KNJV. We zijn om 10.00 uur gestart met redelijk weer en 's middags met de laatste proeven begon het behoorlijk te regenen!

We hadden zowel Zara als Floor ingeschreven voor niveau 1 en 2.

Niveau 1 (voor beginners) houdt in:
- aangelijnd zitten en volgen
- plaats houden in het zicht, halve minuut
- komen
- kort apport met dummy te land
- apport van dummy uit water met schot

Niveau 2 (voor gevorderden) houdt in:
- los zitten halve minuut en volgen
- wegsturen en komen op bevel
- plaatshouden uit zicht, twee minuten
- markeer-apport van dummy
- verloren-apport met dummy
- overwater-apport met dummy

Zara en Floor hebben het allebei niet gehaald. Floor heeft erg haar best gedaan en het ging beter als twee weken geleden, maar Floor vindt het nog steeds erg moeilijk om 2 minuten uit het zicht netjes te blijven liggen! Ze had een score van 62 punten. Zara daarentegen was een beetje dwars, of lag het misschien aan de voorjager? De laatste tijd springt ze weer in terwijl ze steady is en ze vertikte het om plaats te houden wat normaal gesproken geen enkel probleem is!? Haar resultaten waren helaas slechter dan twee weken geleden, de score was 77 punten.

In totaal deden er 89 honden mee voor niveau 2 waarvan er slechts 16 alle proeven gehaald hadden. Wat heel leuk was dat "vriendje" Gimli met voorjager Anke één van deze gelukkigen waren, met een score van 91 punten!
  


3 juli 2011

Om het weekend nog even verder af te maken zijn we zondag naar de Stichting "Limburgia" hondenshow geweest in Echt. Het was wederom prachtig weer dus wat dat betreft hebben we het hele weekend niets te klagen gehad! We konden om 08.00 uur al aanwezig zijn, en dat waren we ook, en vanaf 15.00 uur mochten we het terrein weer verlaten.

Floor had ik ingeschreven voor de jeugdklasse en in totaal stonden er 9 Labradors van die klasse in de ring. De keurmeester was mevrouw H. Leenen en hieronder volgt haar beoordeling over Floor.

13 maanden chocolade bruine teef van een fijne structuur. Waarbij ik in het hoofd liever meer stop zag. Ogen zijn een fractie licht van kleur en de voorsnuit mag iets korter. Goede hals/rugbelijning. Mist momenteel, door de vachtconditie, de otterstaart. Voorhand een fractie naar voren geplaatst. Achter voldoende gehoekt. Iets opgetrokken buiklijn. Passend bone en voeten. Goede presentatie, prima karakter. Zeer Goed.

Voor "de eerste keer" ben ik hartstikke trots op Paul en Floor hoe ze het er samen vanaf gebracht hebben. Al met al hebben wij een heel druk, leuk en mooi weekend gehad met van beide hondjes mooie resulaten waar wij tevreden mee zijn!
 
 

2 juli 2011

Afgelopen zaterdag hebben zowel Zara als Floor meegedaan aan de CBA jachthondenproef bij Mulitidog. Het was een prachtige dag welke s'ochtends om 08.00 uur begon en eindigde eind van de middag met de prijsuitreiking en aansluitend een bbq!

Beide honden hebben zowel de C als de B proeven gedaan. Voor Floor was het B onderdeel wel een beetje te hoog gegrepen maar wel leuk om mee te doen. 

De proeven voor het C diploma zijn:
- aangelijnd en los volgen
- komen op bevel
- houden aangewezen plaats
- apport te land
- apport uit diep water.

Helaas heeft Floor haar C niet gehaald aangezien ze niet 2 minuten op haar plek bleef liggen. Wel had ze twee mooie 10 gescoord bij de eerste twee onderdelen!

Zara heeft alle C onderdelen gehaald met een score van 42 punten!

De proeven voor het B diploma zijn:
- alle C onderdelen +
- verloren apport te land
- markeerapport te land
- apport over diep water.

Zara heeft tevens alle B onderdelen gehaald met een totale score van 65 punten! Supertrots ben ik op Zara (en mezelf natuurlijk) dat ze een B certificaat gehaald heeft.

In het fotoalbum staan nog enkele foto's van deze dag, met dank aan Jeanne Broos.

21 juni 2011

Vandaag zijn we met Floor naar DKL Sleeuwijk geweest om röntgenfoto's te maken voor HD en ED. Floor werd met een klein roesje onder narcose gebracht. De arts heeft de foto's ter plekke bekeken en vond dat het er goed uitzag, wat op zich al goed nieuws is, alleen zullen we nog enkele weken moeten wachten op de definitieve uitslag van de Raad van Beheer. 

5 juni 2011

Eindelijk was het dan zover, in de week van Hemelvaart zouden we een echte "hondenvakantie" gaan beleven via www.vakantiemethond.nl in de Vogezen in Frankrijk! Kort voor ons vertrek had ik het vermoede dat dit anders zou gaan verlopen dan dat we toen der tijd geboekt hadden en wat ons beloofd was?! ....... en inderdaad eenmaal gearriveerd in de Vogezen werden m'n vermoedens bevestigd, want deze vakantie had helemaal niets te maken met "vakantie met hond", maar we zaten in het privé huis van Eric Bongaarts van "ik vertrek" (uitz. 19-10-2006)? De gastvrijheid van Eric heeft het meer dan goedgemaakt, en de omgeving is zeker een prachtig gebied. Wederom staan in het fotoalbum foto's van deze week.

19 mei 2011

Hiep, hiep, hoeraaaa........... vandaag is onze lieve Floor 1 jaar geworden! Ze is erg verwend want er is veel aan haar gedacht, van mij heeft ze een speeltje gehad, een sms van het baasje uit Berlijn, een speeltje van Zara, een e-card van Gimli en een bullepees van een meter, een e-card van papa Raban en een leuke kaart met cadeautje van Zina en Sjoko!

29 april 2011

Afgelopen Pasen zijn we met Zara en Floor een week naar Appelscha geweest in het Drents-Friese Wold. We hadden daar een vakantiehuisje gehuurd via www.easterwood.nl een hondvriendelijke accomodatie! We hebben een week lang prachtig weer gehad wat eigenlijk voor de hondjes te warm was om flinke wandelingen te maken, maar aangezien we vlakbij een meer zaten zijn we daar iedere dag geweest om te zwemmen en voor afkoeling. Zeker voor Floor was het nuttig om wat meer aandacht te besteden aan het zwemmen! Wat ook erg leuk was dat de fokster van Floor, Karin Paans en haar zoontje Kevin, zijn langs geweest met een zusje van Floor, Toph genaamd. In het fotoalbum staan nog enkele foto's van deze week.

3 april 2011

Gisteren hebben Zara en ik meegedaan met de workingtest bij Multidog welke werd uitgevoerd op basis van OWT (Orweja Working Test) regels!

De workingtest bestond uit 3 niveau's, starter, novice en open. Wij zaten bij de starters welke bestond uit 12 personen en deze werden in 2 groepen verdeeld. 

We mochten 5 proeven doen op 3 verschillende locaties, in totaal konden we 100 punten halen en alle dummy's moesten binnengebracht worden.

Zara heeft erg haar best gedaan en ik ben erg tevreden over de punten (77), als 3de geëindigd qua punten van de starters! Helaas heb ik Zara door de zenuwen van de laatste proef verkeerd neergezet zodat ze de laatste dummy niet gehaald heeft, dus kwamen we niet in aanmerking voor een certificaat!?

Het was een hele leuke dag met prachtig weer en we hebben weer veel geleerd. Na afloop van deze dag was er de prijsuitreiking en een koud en warm buffet.

In het fotoalbum heb ik nog foto's geplaatst van één proef welke we gedaan hebben.
 
  

6 maart 2011

Geheel verbaasd was ik van de week toen er een mevrouw in m'n gastenboek reageerde dat ze een Labrador heeft welke dezelfde ouders c.q overgrootouders heeft als Floor! Ik heb haar gemaild want ik vond het leuk dat ze gereageerd had op onze website. Ik dacht dat haar labrador Tuvok genaamd een reu was, alhoewel de naam in de serie Star Trek Voyager hoort bij een bruin mannetje met puntoren is Tuvok een bruin vrouwtje met hangoren! Tuvok is 12 jaar oud en tot nu toe altijd gezond geweest, wel heeft ze last van arthrose aan de polsgewrichten en is nooit getest op HD of ogen dus daar is niets bekend over. Verre wandelingen ziet ze niet meer zitten behalve als deze eindigen bij zwemwater! Haar oren schijnen nog prima te functioneren want het tikken met een gekookt eitje op het aanrecht hoort ze nog op 200 meter afstand! Ik heb van Tuvok nog een mooie foto gehad (zie bijgaand) en een copie van haar stamboom zodat ik de stamboom van Floor wat meer heb kunnen uitbreiden. 

Naar aanleiding van dit verhaal reageerde er ook een bekende van ons. Wat blijkt nl. één van onze lieve wandelvriendinnetjes Sjoko genaamd, heeft ook dezelfde vader c.q. overgrootvader als Floor!

2 maart 2011

Vandaag is het dan eindelijk zover ........... onze Floor is een grote meid geworden, ze is voor de eerste keer loops! Afgelopen maandag had ik al een vermoeden dat het er aan zat te komen en vandaag heb ik dan eindelijk het bewijs gevonden! Ze is nu ongeveer 9,5 maand oud en Zara was voor de eerste keer loops toen ze ruim 10 maanden was.

8 februari 2011

Vandaag even met de dames naar de dierenarts geweest om ze te wegen aangezien dat al weer een tijdje geleden was!? Zara weegt 30,4 kg en Floor komt op 28,7 kg.

27 januari 2011

Paul heeft vandaag met Floor de eerste les van de ringtraining gedaan. Onervaren stonden ze daar tussen medecursisten die allemaal ervaring hadden! Tevens veel te warm gekleed want we dachten dat het buiten zou zijn terwijl het binnen was. Gelijk moesten ze in looppas door de ring, maar gelukkig waren de instructeurs heel vriendelijk en vol begrip voor dit onervaren stel. Ze waren zeer tevreden over deze eerste keer, Floor was rustig en dat hadden ze met Labradors van die leeftijd wel eens anders meegemaakt. We hadden nog wel een verkeerde riem maar dat wordt de volgende keer opgelost. Ze hebben "mooi staan", de snelheid van door de ring lopen, tandjes laten zien en het betasten door de keurmeester geoefend. Paul vond het leuk om te doen en je kon ook aan Floor merken dat ze het leuk vond om weer wat nieuws te leren. Bij show lopen komt toch veel meer kijken dan we dachten en daarom is de cursus zinvol om te doen.

29 december 2010

Afgelopen 12 dagen zijn we met Zara en Floor naar Drenthe geweest waar we een huisje gehuurd hadden aan de rand van boswachterij Sleenerzand. Hier vandaan hebben we heerlijke wandelingen gemaakt in de sneeuw en Zara en Floor wisten s'ochtends zelf de weg terug naar het vakantiehuisje waar het eten voor hun klaar stond! Ook hebben we nog gewandeld in boswachterij Odoorn en Schoonloo. Het was prachtig om een witte Kerst in Nederland te beleven en de hondjes hebben het reuze naar hun zin gehad! In het fotoalbum een impressie van deze vakantie.

15 december 2010

Vandaag is Zara met Paul samen voor het eerst mee op jacht geweest. Km's hebben zij gelopen over geploegde akkers op zoek naar hazen. Einde van de dag was het tableau 65 hazen! Genoeg actie dus op Zara haar eerste echte jachtervaring. Er was nog een hond aanwezig, een 4 jaar oude Duitse Staande Langhaar met de naam Gijs, deze hond was zeer ervaren en heeft de nodige hazen binnengebracht. Zara heeft dus goed kunnen kijken hoe het moet. De bedoeling was niet om Zara actief mee te laten doen, maar wel om de sfeer te proeven. Dus het wennen aan het echte geweerschot i.p.v. het geluid van een alarmpistool, de hele dag allert meelopen i.p.v. anderhalf uur les en het laten kennismaken met warm wild i.p.v. een dummy. Paul vindt dat deze dag als geslaagd genoemd mag worden. Zara had voldoende conditie, was niet onder de indruk van het geweerschot, heeft goed de commando's opgevolgd en heeft warm wild in haar bek gehad. Helaas is het apporteren niet gelukt maar dit is de missie voor de volgende keer. We gaan lekker door met trainen en hopelijk het volgende jachtseizoen met beter resultaat!

5 december 2010

Vandaag is onze lieve Zara 2 jaar geworden! Van ons had ze een nieuw knooptouw gehad en van haar "verkering" een hele mooie lieve kaart.

20 november 2010

Zaterdag 20 november 2010 hadden Zara en ik onze eerste teamwedstrijd bij Multidog. We zaten in team 10 bij Theo Wijngaard (A), Grisjo Vercammen (B) en ikzelf met de C hond! In totaal deden er 17 teams mee.

's Ochtends vroeg om 08.00 uur moesten we ons verzamelen in een boerenschuur in Dinteloord om van daaruit om 09.30 uur te beginnen met de proeven.

Er waren 5 locaties met proeven te weten dummywerpen, duiventrek, jagen in de boomgaard, estafette landgoed en waterjacht.

Door de zenuwen was ik 's ochtends m'n fluit vergeten, hoe dom kun je zijn!? Gelukkig had Arno één fluit met dezelfde toon en deze mocht ik dus gebruiken.

Zara heeft het heel goed gedaan en ik ben ook erg tevreden. We hebben haar zelfs ingezet met bonus en joker op de duiventrek en hier heeft ze mooie punten meegescoord! Ook hebben we haar met bonus ingezet bij het jagen in de boomgaard. Ze moest daar aan een fragile tafeltje vastgelegd worden waar drie borreltjes op stonden, ik moest weglopen en ondertussen werd er een springkonijn ingezet, daarna moest ik weer terug naar Zara en zij moest nog steeds netjes blijven liggen want er mocht niet gemorst worden met de borrels. Dit heeft Zara perfect gedaan!

Als afsluiting van de dag was er natuurlijk de prijsuitreiking en daarna de erwtensoep maaltijd.  Wij zijn met ons team als 10de geeïndigd!

Al met al hebben we een hele leuke gezellige leerzame dag gehad met mooi weer. In het fotoalbum staan nog foto's van deze dag.