Even voorstellen

Wie zijn wij

Wij zijn Paul & Marion Numan en wonen in een dorp in de Hoeksche Waard.

Een jaar lang hebben we zitten te verzinnen en na te denken of we een Labrador zouden gaan nemen. Na een weloverwogen beslissing hebben we dan eindelijk in mei 2008 een afspraak bij een fokker in de regio. Dit is alleen anders verlopen dan gepland was aangezien de dekking mislukt was! Nog een half jaar wachten was voor ons geen optie aangezien we er zo naar toegeleefd hadden en tevens van alles geregeld hadden met het werk etc. Met wat hulp vanuit onze omgeving zijn we in contact gebracht met Brooksvalley en zo zijn we aan onze eerste Labrador "Zara" gekomen.

Zara was een pittige tante als pup, en zeker voor mij als eerste hond. Ik was altijd katten gewend, Paul is wel opgevoed met honden thuis. Maar goed, ik wilde graag een Labrador waarmee gewerkt kon worden, dus die kreeg ik en dat heeft wel wat voeten in aarde gezet!

Het eerste jaar heb ik 2x per week getraind met Zara, gehoorzaamheid en jachttraining. Dit laatste bevalt mij erg en ook Zara vindt het erg leuk. We trainen al een paar jaar bij Multidog en we hebben het daar erg naar ons zin. 

Na de eerste loopsheid van Zara hebben we haar laparoscopisch laten steriliseren aangezien we toch geen plannen met haar hadden. Zara is ondertussen uitgegroeid tot een hele lieve sociale makkelijke Labrador.

Enfin, we hadden ondertussen al besloten dat er een tweede Labrador moest komen, en begin 2011 vonden wij een mooie tijd daarvoor. Ook dit liep echter anders dan dat we hadden verwacht!

Geheel onverwachts, maar achteraf gezien precies op het juiste moment, zijn we benaderd door de eigenaresse van Raban dat we in aanmerking konden komen voor een teefje. We hebben hier niet lang over moeten nadenken want wij wilden dolgraag weer een pup van Raban.

Zondag 25 juli 2010 hebben we onze "Floor" opgehaald uit Drenthe, een mooie donkerbruine meid!

In Floor zag ik veel temperament wat Zara ook had als puppy zijnde, maar hier werd ik ondertussen niet meer zenuwachtig van. Temperament heeft ze overigens nog steeds! De dames zijn dan wel halfzusjes van elkaar maar ze lijken qua uiterlijk en karakter helemaal niet op elkaar, totaal twee verschillende Labradors.

Paul traint en jaagt met Floor, en ook hij heeft bij Multidog tot half vorig jaar getraind met haar. 

Wij zijn hartstikke blij en gelukkig met onze twee meiden en we hopen dat we nog heel lang plezier mogen hebben van onze "kokkelbeertjes".