de laatste nieuwtjes

"The Best of The Best 2018"

Bregtje is uitgenodigd om op 3 maart a.s. deel te nemen aan de JIO-wedstrijd "The Best of The Best 2018" in De Grobsche Waard te Haaften, uiteraard hebben we haar hiervoor ingeschreven!

Afgelopen weekend bericht gehad dat de wedstrijd wordt afgelast i.v.m. de weersomstandigheden en verplaatst gaat worden naar 23 juni a.s.  

Wedstrijden

We hebben Bregtje ingeschreven voor verschillende wedstrijden bij de KNJV, voornamelijk MAP's, voor september en oktober en ééntje nog in augustus! 

MAP A

Aangezien het zo goed gaat met Bregtje haar wedstrijden en ze ondertussen 4 KNJV A diploma's heeft gehaald, en dus aan MAP's mag meedoen, hebben we besloten om ons dit seizoen toch nog voor één wedstrijd (1-10-2016) in te schrijven om te kijken hoe het gaat en wat ervaring op te doen voor volgend jaar!

Pup geboren!

Eindelijk was het dan zover, dit Paasweekend in Frankrijk kregen wij het heugelijke nieuws te horen dat er een teefje voor ons is geboren! Dit keer hebben we gekozen voor een Fieldtrail Labrador, deze is qua exterieur wat slanker en atletischer gebouwd en nog perfecter voor de jacht en jachttraining (onuitputtelijke "will to please")!

De moeder is Mira van het Muntenbos en de vader is Jason van de grote Moor. 

We verheugen ons enorm om deze kleine meid te verwelkomen in ons "kokkelberenland"! 

Nieuwe website!

Eindelijk is het dan zover, op zaterdag 29 juni j.l. hebben wij de sleutels ontvangen van "maison Coutenval"! Er is een nieuwe website gemaakt www.maisoncoutenval.nl voor de verhuur van het huis!

Teamwedstrijd

Zaterdag 24 november a.s. doen Paul & Floor mee met de onderlinge teamwedstrijd van Multidog.

Onderzoeken Floor

Maandag 24 september a.s. zal Floor worden onderzocht n.a.v. de perikelen van 31 mei j.l. in dierenhospitaal Visdonk te Roosendaal, aangezien dierenkliniek Sleeuwijk ons niet kan helpen met deze onderzoeken!?

CBA jachthondenproef

Ik heb Zara en Floor beiden ingeschreven voor de onderlinge CBA wedstrijd bij Multidog op zaterdag 7 juli a.s.

Workingtest

Zaterdag 31 maart a.s. doet Paul met Floor en ikzelf met Zara mee met de onderlinge workingtest bij Multidog!

KNJV jachthondenproef

Op 3 september a.s. hebben we Zara en Floor beiden ingeschreven om deel te nemen aan de KNJV jachthondenproef in Numansdorp welke alleen voor Labrador Retrievers toegankelijk is.

Middels dit berichtje rectificeren wij het bovenstaande dat er niet wordt meegedaan aangezien Floor loops is en er met wild wordt gewerkt op die dag en niet met dummy's en zo ver zijn de dames nog niet!?

Kampioenschapclubmatch NLV

Op 27 augustus a.s. gaat Floor meedoen aan de clubmatch in Bennekom. Ik heb haar ingeschreven voor de jeugdklasse en de keurmeester hiervan is Carol Reynolds. Tevens laten we een oogonderzoek doen op deze dag.

Jachthondendag Rilland

Op 16 juli a.s. gaan Zara en Floor meedoen met een jachthondenproef in Rilland welke georganiseerd wordt door de KNJV.

C-B-A jachthondenproef

Op zaterdag 2 juli a.s. gaan zowel Zara als Floor meedoen met de onderlinge C-B-A wedstrijd bij Multidog!

Workshop Martin Deeley

Op zondag 17 juli en maandag 18 juli a.s. gaat Paul een "Gundogworkshop" volgen met Martin Deeley welke exclusief geregeld is door Multidog! Martin Deeley is op het gebied van Gundogtraining een autoriteit in zowel Engeland als in de Verenigde Staten.  

Röntgenfoto's

Op dinsdagmiddag 21 juni a.s. hebben we met Floor een afspraak bij DKL Sleeuwijk voor het maken van röntgenfoto's ED en HD!

Hondenshow

Op 3 juli a.s. gaan Paul en Floor voor het eerst meedoen met een hondenshow van de Stichting "Limburgia" in Echt! Ik heb Floor ingeschreven voor de jeugdklas (9-18 mnd.) en de keurmeester is mevrouw H. Leenen.

Workingtest

Zaterdag 2 april a.s. doen Zara en ik mee met een onderlinge workingtest bij Multidog.

Jachttraining

................... eindelijk is het dan zover, zaterdag 26 februari a.s. gaat Floor beginnen met de jachttraining op verschillende locaties!

Ringtraining

Paul gaat op 27 januari a.s. starten met ringtraining met Floor bij de KC Dordrecht in Heerjansdam!

Jachttraining

Maandag 22 november 2010

Floor is vanavond begonnen met de versnelde apporteerlessen en we hebben te horen gekregen dat we gelijk na de Kerstvakantie in januari met de jachttraining gaan beginnen!

Middels dit berichtje rectificeren wij het bovenstaande aangezien op woensdag 12 januari 2011 gezegd is dat dit wat later van start gaat!

Leergierige Floor

Woensdag 17 november 2010

Apetrots zijn we op onze Floor, vanavond hadden we bij Multidog de cursus aandachts-oefeningen. Aan het einde van de les kregen we te horen dat we de laatste 3 lessen niet meer hoefde te volgen en dat het verstandiger was om direct in te stromen in de apporteerlessen. Dit vanwege het in de toekomst versneld deelnemen aan de echte jachttrainingen. Paul is voor het eerst van z'n leven "de beste van de klas"!

Teamwedstrijd

Zaterdag 20 november 2010 gaat Zara voor het eerst meedoen met een wedstrijd, en wel een teamwedstrijd (meervoudige apporteerwedstrijd) bij Multidog! Ook voor mijzelf is dit de eerste keer dus we zijn reuze benieuwd hoe ze het gaat doen.