Dagboek vanaf 2016

27 september 2019

Lieve lieve "Breggepech" onze "poppeprinses",

Met héél veel pijn in ons hart hebben we 3 weken geleden helaas veel te vroeg afscheid van je moeten nemen.

Je was een topper, een sportvrouwtje, intelligent, een mooi hondje wat glom als een spiegel, gezond, een zacht karakter, lief maar soms kon je ook een klein heksje zijn, al met al je was m'n allessie!

Je was er helemaal klaar voor samen met je maatje Gerard om nog éénmaal het allerbeste te laten zien wat jullie samen allemaal konden. Maar helaas hebben we alle wedstrijden moeten annuleren. Maar in onze herinnering zou het jullie samen zijn gelukt om in november te worden uitgenodigd!

We hebben je een mooi hondenjachtleven kunnen geven en alles wat een hondje maar kan wensen. Je hebt een mooi en waardig afscheid gehad. Rust zacht lieve Bregtje, je bent dicht bij ons en je zal nooit vergeten worden XXX.

1 november 2018

De wedstrijden zitten er weer op voor Bregtje. Dit seizoen heeft ze 4 diploma’s MAP A gehaald waarvan één eerste prijs. Op de Nimrod puntenlijst onder de Labradors is ze op nr. 11 geëindigd van de 45, en van alle rassen nr. 23 van de 75 honden.

26 juni 2018

Afgelopen zaterdag was Bregtje uitgenodigd om mee te doen met de jachthondenwedstrijd "The Best of The Best" 2018 in de Crobsche Waard te Haaften. Totaal waren er 22 top honden uitgenodigd (voor meer info zie www.jachthondinopleiding.nl), waarvan Bregtje de jongste was. De wedstrijd bestond uit 4 zware goed opgezette proeven met elk 3 apporten. Van de 12 apporten had Bregtje er 10 binnen, uiteindelijk was ze geeïndigd op de 14de plaats!

24 oktober 2017

Afgelopen weekend waren de laatste wedstrijden voor Bregtje, en ze heeft 2x een MAP A diploma gehaald. In Ommen 3e prijs met een score van 553 en in Neede 535 punten (Nimrod punten 196).

 

Supertrots ben ik op Bregtje en haar voorjager G. van Egmond met dit mooie resultaat! Dit seizoen 5 diploma's MAP A, op het Nimrod puntenlijstje onder de Labradors nr. 13 van de 43 en de algehele lijst met alle rassen nr. 24 van de 71 honden, en dat voor een hondje van 3 jaar en 6 maanden!

18 oktober 2017

Afgelopen maandag voor het eerst weer wezen jagen/drijven voor dit seizoen. We zullen afwisselend Floor en Bregtje meenemen voor zowel in Nederland als in Frankrijk!

 

En afgelopen weekend heeft Bregtje haar 3e MAP A diploma gehaald met een score van 551 punten (Nimrod punten 192).

11 oktober 2017

En wederom 3x is scheepsrecht, afgelopen weekend heeft Bregtje weer een Map A diploma gehaald met een score van 534 punten en tevens de eerste prijs! Supertrots ben ik op haar, ze heeft op dit moment 188 Nimrod punten, wie weet of dat nog verbeterd kan worden!

27 september 2017

3x is scheepsrecht zullen we maar zeggen, afgelopen zondag heeft Bregtje voor het eerst haar MAP A diploma gehaald met een score van 554 punten! Voor meer informatie zie my.orweja.nl Bregtje van het Muntenbos. 

4 september 2017

De wedstrijden zijn ondertussen weer begonnen! Vorige week zaterdag heeft Bregtje meegedaan in Arnemuiden en heeft de 2e prijs gehaald met een A diploma, 94 punten. Zusje Yuna heeft de 1e prijs gehaald en baasje/fokker Rien Thijs mocht de wisselbocaal weer mee naar huis nemen!

Afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd in Strijen, wederom 2e prijs met een A diploma, 94 punten.

Voor dit seizoen zijn dit de laatste diploma's standaard jachthondenproef, a.s. vrijdag zal begonnen worden met de MAP's!

21 februari 2017

Een laatste update vanuit Frankrijk van de maand december 2016! Zara is ondertussen 8 jaar geworden (5-12). En de dames Floor en Bregtje waren beiden loops, Bregtje 20-12 en Floor 28-12.

Afgelopen 15 oktober was het jachtseizoen begonnen in Nederland, afwisselend hebben we Floor (fazanten) en Bregtje (hazen) meegenomen. Ook is vriendje Rafferty 2x meegeweest om wat ervaring op te doen.

Ook zijn we eind januari nog in Frankrijk (Machecourt) wezen jagen samen met Bregtje op de fazanten, patrijzen en eenden. Een super mooie dag was het, 36 apports had ze. Dit jaar gaan we dat vaker doen!

4 oktober 2016

Afgelopen zaterdag heeft Bregtje voor het eerst meegedaan aan een MAP (meervoudige apporteerproef) wedstrijd in de Krimpenerwaard. Dit meer als oefening voor volgend jaar om te kijken wat het inhoudt en wat ervaring op te doen.

We hadden haar ingeschreven voor een MAP A, deze heeft ze helaas niet gehaald op één proef na (B 355).

 

 

29 september 2016

Zara in bad bij de trimsalon, dit i.v.m. haar allergieën wat we nu onder controle hebben door een super medicijn!  

25 september 2016

Gisteren in alle vroegte naar Kampen gereden waar de laatste standaard jachthondenproef plaatsvond voor Bregtje van dit seizoen! Samen met haar grote broer (uit dezelfde combinatie) Max van het Muntenbos hebben ze beiden meegedaan voor de A maar helaas is dat niet gelukt en hebben ze allebei een B diploma gehaald met een score van 80 punten en dat is natuurlijk super (8x een 10)!

 

Mooi seizoen voor Bregtje geweest en met super resultaten, 3 B diploma's en 4 A diploma's!

17 september 2016

Vandaag heeft Bregtje haar 4e KNJV A diploma gehaald in Emst (Apeldoorn) met een score van 91 punten en de eerste plaats!

(Vreemd, op de Orweja site staat 89 punten, terwijl er op het diploma 91 punten staat en zo is ook geteld!)

11 september 2016

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Bregtje weer meegedaan aan twee wedstrijden. Vrijdag in Bleiswijk en daar heeft ze een KNJV B diploma gehaald met 73 punten. Gisteren in Rhenoy en daar heeft ze wederom voor de derde keer een KNJV A diploma gehaald met 93 punten en de tweede plaats!

Voor meer informatie kijk op de site van Orweja , uitslagen SJP's , Bregtje van het Muntenbos.

Van de zomer weer veel in Frankrijk gezeten met de hondjes. Ook onze vakantie is helaas weer afgelopen, maar we hebben een echte ouderwetse zomervakantie gehad, heerlijk! Ook hebben wij vriendje Omar (DSL) voor ruim een week meegenomen naar Frankrijk, en hij heeft zichtbaar genoten! 

5 september 2016

Afgelopen zaterdag heeft Bregtje meegedaan met de jachthondenproef Hoeksche Waard in Strijen en wederom heeft ze een KNJV A diploma gehaald met een score van 95 punten en de eerste prijs! Top hondje en voorjager!! 

1 september 2016

De trotse voorjager (Gerard van Egmond) van Bregtje, en het leuke is dat op de wisselbocaal nu zijn naam voor de derde keer komt te staan! (zie ook www.zeeuwsejachthonden.nl uitslag en foto's SJP Lewedorp)

 

27 augustus 2016

Vandaag op deze warme dag heeft Bregtje haar eerste KNJV A diploma gehaald in Arnemuiden met 93 punten! Supertrots ben ik op haar, nog geen 2,5 jaar oud, tevens 1e plaats van de totaal 101 inschrijvingen, en de wisselbocaal voor de algemeen beste hond komt weer terug bij de kennelnaam "van het Muntenbos"!

18 augustus 2016

Afgelopen zaterdag had Bregtje de eerste jachthondenproef van dit seizoen in Biddinghuizen. Een schitterend B diploma was het resultaat met 78 punten! 

 

14 juli 2016

Bijgaand even een updata van alle 3 de dames.

Ook wij hebben helaas bij Zara geconstateerd dat ze net zo als haar vader last heeft van allergieën.

Afgelopen 19 mei is Floor al weer 6 jaar geworden. Op 27 juni j.l. is ze loops geworden, dit keer niet te gelijk met Bregtje.

Bregtje was loops geworden op 26 april j.l. en 25 juli?! Ondertussen hebben we ons ingeschreven bij verschillende KNJV wedstrijden welke zullen plaats vinden in augustus en september van dit jaar, ben reuze benieuwd! Ook gaat Bregtje de laatste tijd veel met Paul mee op de duiven en de ganzen, een goede combinatie geweer en hond!

 

 

21 april 2016

Afgelopen zondag is Bregtje al weer 2 jaar geworden! Het gaat hartstikke goed met haar. Ondertussen weegt ze 29 kilo, en er wordt volop met haar getraind om weer met wedstrijden mee te kunnen doen!